Γεια σας φίλες και φίλοι μου!


Στο πρώτο μου ποστ που ανέβασα τον προηγούμενο μήνα, σας υποσχέθηκα μια συνταγή για μηλόπιτα. Λοιπόν σήμερα μοιράζομαι μαζί σας αυτή τη συνταγή, ''Τάρτα μήλου με κραμπλ κανέλας'' την οποία η πολύ καλή μου φίλη Δήμητρα ετοίμασε για σας. Σε ευχαριστώ πολύ Δήμητρα!!!!


Με τη Δήμητρα γνωριστήκαμε αρκετά χρόνια πριν στη Θεσσαλονίκη και παρά τη διαφορά ηλικίας γίναμε καλές φίλες και κάναμε πολύ παρέα καθώς μοιραζόμασταν αρκετά κοινά: βιβλία, μουσικές, τα γαλλικά, το Παρίσι που λατρεύουμε και οι δύο και το καλό φαγητό είναι μόνο μερικά από αυτά.
Η Δήμητρα σπούδασε στη Θεσσαλονίκη, όταν όμως επέστρεψε στη γενέτειρά της αποφάσισε να ασχοληθεί περισσότερο με την μαγειρική-ζαχαροπλαστική κι έτσι σπούδασε σε σχολή μαγειρικής κάνοντας το πάθος της για το φαγητό επάγγελμα. 

Μπορείτε να βρείτε τη Δήμητρα στο Instagram 




https://www.instagram.com/little_kitchen_stories/

https://www.instagram.com/dim_iakov/ και στο Facebook


https://www.facebook.com/sweetbakingstories/

Όπως θα διαπιστώσετε και μόνοι σας η δουλειά της είναι εκπληκτική!
Ας περάσουμε λοιπόν στη συνταγή.

Τάρτα μήλου με κραμπλ κανέλας


Υλικά για τη βάση

150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
100 γρ. άχνη
1 βανίλια κάψουλα

Υλικά για τη γέμιση

3 μήλα κόκκινα κομμένα σε κύβους
2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
2 κ.γ. κανέλα
1 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο η ροδάκινο

Υλικά για το κραμπλ

2 κ.σ. βρώμη
100 γρ. αλεύρι
2 κ.γ. κανέλα
1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
70 γρ. βούτυρο κομμένο σε κύβους

Διαδικασία

Τοποθετούμε το βούτυρο και την άχνη σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με το μίξερ. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
Τυλίγουμε τη ζύμη σε μια λαδόκολλα και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 30’. Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ έχουμε τοποθετήσει όλα τα υλικά της γέμισης και τα έχουμε ανακατέψει καλά. Σε ένα άλλο μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά του κραμπλ και τα ενώνουμε με τα δάχτυλά μας μέχρι να έχουμε ένα ψιχουλιαστό αποτέλεσμα. Ανοίγουμε τη ζύμη της βάσης με ένα πλάστη και την τοποθετούμε σε μια ταρτιέρα. Προσθέτουμε τη γέμιση και την απλώνουμε παντού. Από πάνω ρίχνουμε το κραμπλ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.

Tip

Σερβίρουμε την τάρτα ζεστή με παγωτό βανίλια.


Καλή σας όρεξη!!!

Γράψτε μου στα σχόλιά σας αν δοκιμάσετε τη συγκεκριμένη συνταγή και αν θα θέλατε κάποια άλλη να σας παρουσιάσω σε ένα επόμενο ποστ.

Όπως πάντα, σας ευχαριστώ για την επίσκεψη κι εύχομαι να έχετε μία υπέροχη μέρα.

Φιλιά πολλά,

Ελένη. 💋💋

Μπορείτε αν θέλετε να με ακολουθήσετε: 




Δεν υπάρχουν σχόλια: