Γεια σας φίλοι και φίλες μου!

Ο Οκτώβριος θεωρείται μήνας μεταβατικός για μένα καθώς αυτό το μήνα (συνήθως) προγραμματίζω αλλαγές στο περιβάλλον του σπιτιού, στην γκαρνταρόμπα και στην ντουλάπα μου αλλά και στα προϊόντα ομορφιάς και μακιγιάζ. Σήμερα λοιπόν θα μοιραστώ μαζί σας κάποιες ιδέες και συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ανανεώσετε εύκολα και οικονομικά το σπίτι σας και να υποδεχτείτε το φθινόπωρο και την αλλαγή της εποχής.

Ξεκινώντας από το καθιστικό, 

αφαιρέστε τυχόν πολύχρωμα ή λουλουδάτα διακοσμητικά μαξιλάρια και προσθέστε καινούρια σε πιο γήινα και φθινοπωρινά χρώματα, όπως πορτοκαλί, μπορντώ, καφέ ή μπεζ. Μη φοβάστε τα έντονα χρώματα, αντίθετα παίξτε με αυτά κάνοντας δικούς σας συνδυασμούς καθώς το αποτέλεσμα μπορεί να σας εκπλήξει ευχάριστα. Προσθέστε επίσης ριχτάρια ή μικρές κουβερτούλες και ρίξτε τα ανέμελα σε καναπέδες και πολυθρόνες. Κι αν οι διαστάσεις του δωματίου το επιτρέπουν, γούνινα ή μάλλινα πουφ θα δώσουν μια μοντέρνα και ζεστή πινελιά στο χώρο. 

Το ίδιο εύκολα μπορείτε να ανανεώσετε το υπνοδωμάτιό σας αντικαθιστώντας τα δροσερά σεντόνια και τα λεπτά κουβερλί με ζεστά παπλώματα και μαλακές, αφράτες κουβέρτες. Ένα χαλί ή μικρότερα χαλάκια σε απομίμηση γούνας θα ζεστάνουν αμέσως τόσο το καθιστικό όσο και το υπνοδωμάτιο.

Όσον αφορά στην διακόσμηση των χώρων,


μπορείτε με απλά υλικά όπως φρούτα εποχής, ξύλινα αντικείμενα ή εποχιακά φυτά να προσθέτετε μια όμορφη φθινοπωρινή και ζεστή νότα σε κάθε χώρο. Σε ένα μεγάλο δίσκο ή πιατέλα ή μπωλ μπορείτε να τοποθετήσετε μήλα, αποξηραμένα φύλλα και φυτά, κουκουνάρες κ.α. και να δημιουργήσετε μία σύνθεση λιτή αλλά σίγουρα ταιριαστή με την εποχή που διανύουμε.


Τα κεριά επίσης 


δεν πρέπει να λείπουν από κανένα σπίτι καθώς όχι μόνο μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως διακοσμητικά αλλά και γιατί δημιουργούν πολύ εύκολα μια ρομαντική και ζεστή ατμόσφαιρα. Αν πρόκειται βέβαια για αρωματικά κεριά, πέρα απ' το ότι ομορφαίνουν τον χώρο προσφέρουν και υπέροχο άρωμα και αυτή τη στιγμή μπορείτε να βρείτε στην αγορά κεριά σε διάφορες και πάρα πολλές αρωματικές συνθέσεις. Κανέλα, πεύκο, φρούτα του δάσους και βανίλια είναι μερικά από τα αγαπημένα μου και τα προμηθεύομαι από το H&M ή το Ikea.

Αν περάσουμε στην κουζίνα του σπιτιού 


θα δούμε ότι κι εδώ με μικρές αλλαγές στα σερβίτσια, πιάτα και ποτήρια, η ανανέωση γίνεται πολύ εύκολη. Αλλάζοντας ακόμη το χρώμα των κουρτινών και τις πετσέτες ή τα σου-πλα και επιλέγοντας καφέ, πράσινα, και πορτοκαλί ή μουσταρδί θα δώσετε άλλη αίσθηση στην κουζίνας σας.

Τέλος, για τις κρύες μέρες αλλά και νύχτες του φθινοπώρου μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε τα αγαπημένα σας ροφήματα. Τσάι πράσινο, (το αγαπημένο μου), τσάι με άρωμα βανίλιας ή οποιοδήποτε άλλο προτιμάτε και σοκολάτα ή καφές θα σας κρατήσουν συντροφιά παρέα πάντα με κάποιο βιβλίο ή μια ξεχωριστή τηλεοπτική σειρά.

Εσείς, ποια συμβουλή θα μας δίνατε για να ανανεώσουμε εύκολα το σπίτι μας αυτό το φθινόπωρο;

Όπως πάντα, σας ευχαριστώ για την επίσκεψη κι εύχομαι να έχετε μία υπέροχη μέρα.

Φιλιά πολλά,

Ελένη. 💋💋

Μπορείτε αν θέλετε να με ακολουθήσετε: 

Δεν υπάρχουν σχόλια: