Γεια σας φίλοι και φίλες μου!

Ανεξαρτήτως εποχής, πάντα μου άρεσε να δοκιμάζω και να αγοράζω καινούρια αρώματα. Και τι καλύτερο από ένα νέο άρωμα στην αρχή του φθινοπώρου και στη μετάβαση από τις δροσερές και λουλουδένιες μυρωδιές σε πιο έντονες και ιδιαίτερες.

Tesori d' Oriente - Aegyptus

Εντελώς τυχαία ανακάλυψα την εταιρία Tesori d' Oriente και τα αρώματά της λίγες μέρες πριν,  χαζεύοντας στην ιστοσελίδα της Attica Beauty. Πρόκειται για μία εταιρία ιταλική η οποία δημιουργήθηκε το 1997. Η φιλοσοφία της βασίζεται στην έννοια της ολιστικής ευεξίας η οποία προέρχεται από την σωματική και ψυχική ισορροπία. Εμπνευσμένοι από την πνευματική σοφία και τις παραδόσεις του ανατολίτικου πολιτισμού, οι αρωματοποιοί της  Tesori d' Oriente εξερευνούν αδιάκοπα τον κόσμο αναζητώντας τα καλύτερα συστατικά για να δημιουργήσουν μια αποκλειστική συλλογή προϊόντων για την φροντίδα του σώματος και του σπιτιού.


Για την γνωριμία μου με αυτόν τον μεθυστικό κόσμο των αρωμάτων επέλεξα το Aegyptus η συσκευασία του οποίου θυμίζει όντως την αρχαία Αίγυπτο, μπλε μπουκάλι και ετικέτα διακοσμημένη με Αιγυπτιακά ιερογλυφικά. Να τονίσω εδώ πως η εταιρία Tesori d' Oriente δημιουργεί προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον χρησιμοποιώντας το αλουμίνιο ως υλικό συσκευασίας καθώς αυτό το ευγενές μέταλλο είναι πλήρως ανακυκλώσιμο και οικολογικά βιώσιμο.

Λευκά λουλούδια, ροδοπέταλα, μέλι και πινελιές από μπαχαρικά και πολύτιμο ξύλο δημιουργούν ένα ζεστό, μαγευτικό και αισθησιακό άρωμα, συναρπαστικό και πολύτιμο ταυτόχρονα. Οι φρέσκοι και λουλουδάτοι τόνοι του κρίνου του Νείλου συνδυάζονται μαγικά με τις ανατολίτικες νότες των μπαχαρικών και του ξύλου.
Η σειρά Aegyptus περιλαμβάνει εκτός από το άρωμα αφρόλουτρο, αφροντούς και κρέμα σώματος.


Wood Sage and Sea Salt Cologne - Jo Malone


Αν και μιλώ για αρώματα που φορώ αυτούς του φθινοπωρινούς μήνες ίσως αναρωτηθείτε πως ταιριάζει εδώ αυτό το άρωμα που με την πρώτο ψέκασμα μεταφέρεσαι νοερά στην άκρη της θάλασσας, σε μια άδεια παραλία απολαμβάνοντας τον θαλασσινό, δροσερό αλμυρό αεράκι. Η αλήθεια είναι πως εμένα μου θυμίζει τη φουρτουνιασμένη θάλασσα μια συννεφιασμένη μέρα οπότε ναι, πρόκειται για ένα άρωμα που θέλω να φορώ και το φθινόπωρο καθώς η φρεσκάδα που αποπνέει, ο συνδυασμός της θάλασσας και του ξύλου δημιουργούν μία ιδιαίτερη και ευχάριστη μυρωδιά, που με κάνει να ταξιδεύω κυριολεκτικά και μεταφορικά.


Στις νότες κορυφής αναγνωρίζεις τα εσπεριδοειδή, κυρίως το κίτρο το οποίο όμως δίνει γρήγορα τη θέση του στις νότες καρδιάς, το θαλασσινό αλάτι, (σκέψου φρέσκα κύματα και φύκια). Οι μεσαίες νότες αναμιγνύονται τέλεια με τις νότες της βάσης, το αρωματικό φασκόμηλο δημιουργώντας ένα άρωμα ήρεμα μαγευτικό, μια χαρά για τις αισθήσεις.

Τα αρώματα της Jo Malone αν και είναι σχετικά ακριβά, (το συγκεκριμένο το αγόρασα με έκπτωση), παρόλα αυτά δεν έχουν μεγάλη διάρκεια. Μετά από δύο-τρεις ώρες πρέπει να το ψεκάσεις ξανά για να ανανεώσεις το αποτέλεσμά του. Υποθέτω πως αν χρησιμοποιήσεις πριν το άρωμα την αντίστοιχη κρέμα σώματος η διάρκεια του θα παραταθεί, αλλά για την ώρα 25€ για ένα βαζάκι 50ml δεν περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό μου. Κάτι άλλο όμως ιδιαίτερο που έχουν τα συγκεκριμένα αρώματα είναι ότι μπορείς να τα αναμίξεις μεταξύ τους δημιουργώντας κάθε φορά έναν διαφορετικό και απρόσμενο συνδυασμό.

Loulou - Cacharel


Το άρωμα Loulou της Cacharel κυκλοφόρησε το 1987! Πολύ σωστά ακούσατε! Είναι ένα από τα πρώτα αρώματα που μου χάρισαν λίγα χρόνια μετά την κυκλοφορία του, εκείνη την εποχή που μικρό κορίτσι, πάνω κάτω 20 χρονών, αρώματα γλυκά, λουλουδένια και αισθησιακά όπως αυτό μιλούσαν στην καρδιά μου. Τώρα βέβαια οι αρωματικές μου προτιμήσεις μπορεί να έχουν αλλάξει όμως ή νοσταλγία και η επιθυμία μου να ξαναφέρω στο νου μου αγαπημένες εποχές με οδήγησαν στο να αγοράσω ένα μπουκαλάκι ακόμη.

Πρόκειται για ένα έντονο άρωμα, ανατολίτικο και λουλουδάτο, παιχνιδιάρικο και μαγνητικό. Ξεκινώντας από τις νότες κορυφής ξεχωρίζουμε το γιασεμί συνδυασμένο με ίρις, δαμάσκηνο, βιολέτα, κανέλα και γλυκάνισο. Στη συνέχεια ένα μπουκέτο από άνθη πορτοκαλιάς, ηλιοτρόπιο και Ylang Ylang τραβά την προσοχή μας οδηγώντας μας στις ζεστές νότες της βάσης από σανταλόξυλο, μόσχο και βανίλια.

Τρυφερό και αθώο, ρομαντικό και πουδρένιο, μα συνάμα επιθετικό, ένα αληθινό όπλο αποπλάνησης και γοητείας, το άρωμα Loulou της Cacharel τώρα πια είναι vintage αξίζει να το δοκιμάσετε αν δεν το έχετε ήδη κάνει. Είμαι σίγουρη πως θα σας γοητεύσει καθώς είναι ακαταμάχητο!

Έχετε δοκιμάσει κάποιο από τα παραπάνω αρώματα; Γράψτε μου στα σχόλιά σας αν έχετε κι εσείς κάποιο αγαπημένο άρωμα για το φθινόπωρο. 

Όπως πάντα, σας ευχαριστώ για την επίσκεψη κι εύχομαι να έχετε μία υπέροχη μέρα.

Φιλιά πολλά,

Ελένη. 💋💋

Μπορείτε αν θέλετε να με ακολουθήσετε: 

                 Bloglovin Instagram Twitter Facebook Pinterest 

Δεν υπάρχουν σχόλια: